theunsmulders - Muziek

Muziek

Toen ik in het derde jaar Gestalt therapie in de energie van mijn vader ging staan, en mijzelf verrot schold: ik vond dat ik een luilak was en er niet toe deed, kwam mijn stem vrij.
Toen her-innerde ik mij weer wat ik altijd heb geweten. Ik heb te componeren.

Al vanaf mijn 14e, en ik met mijn walkman op, de lange weg van de LTS naar huis reed, ik luisterde naar de meest heftige muziek die er te vinden was (ik was zo boos met daaronder diep verdriet waar ik niet bij kon, misschien wel niet van mij), en het bandje klaar was, ging in mijn hoofd de muziek gewoon verder. Ik heb de meest waanzinnige muziek geschreven in mijn hoofd. Ik droomde van een weg om het aan jullie te laten horen, maar die weg was er toen nog niet.
Op mijn 15 kreeg ik wat gitaarles. Daarna begon ik mijn eerste band (de Melancoholics), ik kon nauwelijks spelen. Drie jaar later werd ik uit de band gezet, omdat ik niet goed genoeg was. Ik had nota bene mijn eerste liefje stop gezet voor de muziek. Dat werd een diep trauma en de eenzaamheid die ik als kind kende werd in mijn pubertijd bestendigd. Ik werd depressief. De overtuiging dat ik van de muziek nooit zou kunnen leven (dat ik niet goed genoeg was) heeft zich voor lang in mij begeven.

Op mijn 34ste besloot ik deze overtuiging van me af te werpen. Me nog niet realiserend dat, de kracht waarmee ik dat deed, dezelfde boosheid was, waaraan ik zelf leed, door dat, ik hem naar binnen keerde.
Ik ging fanatiek repeteren en van het ene kwam het andere idee: Huis Voor Verandering, Wandering Speedwell, Music Studio Eschreneck, Moksa! en tja, ikzelf, ook nog aan de beurt...

Wandering Speedwell is mijn ziele naam. Die is tot mij gekomen. Al mijn muzikale uitingen, vanuit mijn hart, kun je vinden op: www.wanderingspeedwell.nl

 

 

... alles gebeurt met een reden , en tegelijkertijd ook niet ...

My Own Guide Projects