theunsmulders - techniek

techniek

Voor ik de zorg in ging, heb ik LTS en MTS elektronica gedaan. Mijn vader (Bert Smulders) is elektrotechnicus en gaf op dat moment procestechniek en elektrotechniek. Ik had 10 uur in de week les van hem.
Maar vooral thuis heb ik veel van hem geleerd. Er was altijd, alle tijd en ruimte om te leren, fouten te maken en te experimenteren. Als ik nu met mijn zoon naar mijn ouders ga, maakt mijn vader de mooiste dingen met hem en al spelenderwijs leert mijn zoon over elektra, constructies, en water. Er staat de meest mooie hut ter wereld voor hem (en zijn nichtjes) in de tuin.
In die hut zitten onderdelen van een klok, die mijn opa ooit gemaakt heeft, ingegoten in beton. Hopelijk kan ik snel foto's hiervan laten zien. Mijn moeder heeft op de deur van de hut een prachtige draak geschilderd.
Mijn opa (Michiel, of wel Giel Smulders) had een speelgoed fabriekje voor de oorlog, waar hij mensen in dienst had met een verstandelijke beperking. Na de oorlog is hij onderwijzer in metaal bewerking geweest aan de LTS waar ik ook op gezeten heb.

Toen ik van de LTS naar huis fietste, luisterde ik naar de meest zware Metal (Trash, Death en Doom metal) en later ook Punk, Noise, Funk en Indi op mijn walkman. Als ik het bandje uit zette ging, in mij, de plaat gewoon verder. Ik heb de meest vooruitstrevende muziek gecomponeerd, wat nooit het daglicht heeft mogen zien. Ik had de middelen nog niet.

In het derde jaar van de Gestalt opleiding heb ik mezelf de vraag gesteld: ik wil een baan die bij me past. In een meditatie kwam naar voren dat ik een Line 6 PODxt moest kopen. Dat was het begin van mijn muziek studio. Sinds die tijd ben ik gaan bouwen en begonnen met componeren. Ik vind het heerlijk om vanuit niets te leren en op te bouwen. Mijn technische vaardigheden komen nu van pas en ik ben in staat om mijn gevoelige en emotionele kant te combineren met techniek.

 

 

... alles gebeurt met een reden , en tegelijkertijd ook niet ...

My Own Guide Projects